• Meer dan 100.000 tevreden klanten gingen je voor
  • GRATIS verzending van je canvas!

Fotografietip 9 | CanvasCompany

Hallo allemaal,
De tip van deze week zal gaan over landschapsfotografie. Landschapsfotografie is een van de populairste vormen van fotografie.

Waarom landschapsfotografie?

Veel mensen hebben niet door hoe mooi een omgeving kan zijn. Maar met landschapsfotografie weten veel fotografen de schoonheid van de natuur vaak toch vast te leggen en kunnen zij dit delen met andere mensen. De foto’s die je krijgt zien er vaak fantastisch uit. Men fotografeert het meeste tijdens de zonsondergang of opkomst, omdat het licht dan het mooiste is.

Een van de belangrijkste aspecten van landschapsfotografie is het licht. Licht kan de foto mooi maken, maar vooral ook breken.
Met zonsondergang of zonsopkomst krijg je de mooiste foto’s. Het is aan te raden niet te fotograferen wanneer de zon op haar hoogste punt is, omdat je het contrast dan zult verliezen.
Een van de andere belangrijke aspecten van landschapsfotografie is geduld! Heb geduld en wacht op het juiste moment om toe te slaan, blijf scherp en let goed op!

Tot slot: de voorbereiding
Kijk van tevoren bijvoorbeeld even op Google maps/earth. Wanneer je dit doet weet je waar je aan begint en wat er te zien is. Je weet hierdoor de mooiere plekjes te vinden en waar je op het juiste moment moet zijn.

Dit was de tip van deze week namens de CanvasCompany. Bedankt voor het kijken en ik hoop dat u volgende week weer zult kijken. Nog vragen, tips, op- of aanmerkingen? Stuur gerust een mail naar info@canvascompany.nl